Pompoen, held van de herfst. 

De pompoen werd van oorsprong geteeld vanwege de pitten. Pompoenpitten kun je licht roosteren en vervolgens in brooddeeg of een appeltaart verwerken, of over een salade strooien. Maar ook het vruchtvlees van de (oranje) groente is lekker en voedzaam.

Pompoenen bevatten namelijk veel vitamines en mineralen, vooral vitamine C en caroteen en er zit veel ijzer in.

Mede daardoor, maar zeker ook door de smaak en de vele toepassingsmogelijkheden, worden pompoenen steeds meer in de keuken gebruikt.

Snijden en schillen.

Aan de slag met pompoen? Snijd de pompoen in parten en verwijder de draderige binnenkant met een lepel. De schil kun je er met een scherp mes afsnijden, maar omdat onze pompoenen biologisch geteeld worden, kun je de schil gewoon laten zitten: de schil wordt zacht bij verhitting in bijvoorbeeld de oven, wok of door koken.

Pompoen is heerlijk in hartige gerechten zoals soep of puree, maar ook in desserts en taarten kan de zoete groente een smakelijke verrassing zijn. En wat te denken van een pompoensalade. De mogelijkheden zijn talloos.

Klik hier   voor verrassende recepten op onze website.

Hebt u vragen of hebt u een lekker recept dat u via onze website wilt delen, neem dan contact met ons op.

Pompoenen voor de sier

Maar u hoeft de pompoenen natuurlijk niet (meteen) op te eten. Op een mooi plekje in de tuin of binnen kunt u er uiteraard ook van genieten.

LET OP !

Pompoenen verdragen geen (nacht)vorst. De pompoenen, die u buiten hebt liggen, dus afdekken of binnen leggen als er (nacht)vorst voorspeld wordt.

Op een koele, goed geventileerde plek kunnen pompoenen maanden bewaard worden.

Pompoen Langenboom  |    Dorpsstraat 75 Langenboom  |   pompoenlangenboom@gmail.com